Dít is ʼn heerlike manier om oorskietvleis te gebruik.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
VULSEL
- 30 ml kookolie
- sout na smaak
- 5 ml varsgemaalde swartpeper
- 5 ml knoffelpasta
- 5 ml gemmer
- 2,5 ml fyn komyn
- 5 ml blaarmasala
- 2 groen brandrissies, gekap
- 250 g steak, in blokkies gesny
- 1 ui, fyngekap
- 60 ml gekapte vars koljanderblare (dhania)
- tamaties, in skyfies gesny
- papawer- en sesamsaadjies (opsioneel)
DEEG
- 125 g koekmeel
- 7,5 ml bakpoeier
- 2 ml sout
- 2 ml fyn swartpeper
- 60 g sagte botter
- 1 eier, geklits
- 125 ml melk
Metode
VULSEL
- Verhit die olie in ʼn kastrol en braai die sout, peper, speserye, brandrissies en steakblokkies tot sag.
- Voeg die ui by en prut liggies tot die ui deurskynend is.
- Roer die gekapte koljanderblare deur en laat die vulsel eenkant om af te koel.
DEEG
- Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ʼn oondvaste bak van 30 x 22 cm.
- Sif die meel, bakpoeier, sout en peper saam.
- Vryf die botter by die meelmengsel in tot dit soos fyn broodkrummels lyk.
- Meng die eier en melk, en voeg dit dan by die meelmengsel. Meng tot dit ʼn sagte, klewerige deeg vorm.
- Skep tweederdes van die deeg in die voorbereide bak. Gebruik die agterkant van ʼn lepel en smeer die deeg sodat die meeste van die bak bedek is.
- Skep die gaar steak in die gevoerde bak en rangskik die gesnyde tamatie bo-oor.
- Gebruik ʼn mes en smeer die oorblywende deeg bo-oor die tamatie. Dit sal dalk ʼn bietjie moeilik wees omdat die deeg nie noodwendig aan die tamatie sal kleef nie.
- Verf geklitste eier oor die bokant van die deeg en strooi die papawer- en sesamsaadjies oor (indien gebruik).
- Bak vir ± 30 minute.
Bron: Kook saam Kaaps
Uitgewer: Lapa