Soorte resepte:

Resep: Steak met basiliekruidbotter

Foto: Maak Vyf: 1 Bestanddeel = 5 Resepte

Foto: Maak Vyf: 1 Bestanddeel = 5 Resepte

Lewer 4 porsies

Voorbereiding: 30 minute

Van die lekkerste maniere om steak te geniet, is saam met iets heel eenvoudig én geurig wat nie die vleisgeur oorheers nie, maar wel aanvul. Gebruik die gegeurde botter in klein hoeveelhede.

Bestanddele:

  • 125 ml (½ k) sagte botter, in blokkies gesny
  • 75 ml (5 e) olyf- of avokado-olie
  • 60 ml (¼ k) gekapte vars basiliekruidblare
  • 1 knoffelhuisie, gekneus
  • 50 ml gerasperde pecorinokaas
  • 15 ml (1 e) fyngerasperde suurlemoenskil
  • swartpeper
  • 1 x basiese steak

Metode:

Botter

  1. Plaas al die bestanddele, behalwe die swartpeper en steak, in ’n voedselverwerker en meng deeglik. Geur met ’n bietjie swartpeper. Of meng alles met ’n draadklitser en geur met peper.
  2. Plaas die botter op ’n stuk kleefplastiek en rol in ’n wors. Vou toe en plaas in die yskas of vrieskas tot benodig. Indien dit in die yskas was, skep teelepelsvol op die steak. As dit in die vrieskas was, sny in dun skyfies.

Steak

  1. Verhit ’n braai – of roosterpan oor matige hitte.
  2. Geur met min sout, want die botter is reeds sout.
  3. Laat die vleis ’n paar minute rus en sit dan voor met gebakte aartappels in die skil, ’n slaai of groen groente van jou keuse.
  4. Sit voor met teelepelsvol of dun skyfies botter. Bêre die botter wat oorbly in die yskas.

Wenke

  1. Sny ’n Franse brood soos jy gewoonlik ’n knoffelbrood sny.
  2. Smeer botter tussen die snytjies. Rol in aluminiumfoelie toe.
  3. Plaas oor matige kole tot deurwarm.
  4. Smeer basiliekruidbotter ook op tamatietoebroodjies of braaibroodjies.
  5. Die botter is ook lekker saam met groente, pangebraaide vis of hoenderfilette.
  6. Roer die botter deur warm pasta of gebruik dit om eiers mee gaar te maak.

Bron: Maak Vyf: 1 Bestanddeel = 5 Resepte
Uitgewer: Human & Rousseau

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

CK ·

Vraag asb.
Waar kan mens nog die elite botter kry van clover ?
die 250gr of 500gr

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.