Heerlik vir die winterkoue!
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 1 ui, gekap
- 25 ml botter
- 15 ml koekmeel
- 500 ml louwarm melk
- 500 ml hoenderaftreksel
- 1 x 420 g-blikkie suikermielies
- 15 ml fyngekapte seldery
- 250 ml room
- sout en peper na smaak
- 10 ml whisky (opsioneel)
- 10 ml suiker
Metode
- Verhit die botter in ʼn kastrol en braai die ui liggies vir 5 minute.
- Voeg die koekmeel by en roer deur.
- Laat die mengsel liggies prut terwyl jy aanhoudend roer.
- Verwyder die kastrol van die hitte en roer die melk by die uiemengsel.
- Plaas die kastrol terug op die stoof en voeg die aftreksel, suikermielies en seldery by.
- Verhit die sop stadig tot kookpunt.
- Voeg die room by en roer deur.
- Geur met sout en peper.
- Voeg die whisky (opsioneel) en suiker by en roer deur.
- Dien saam met croutons op.
Bron: Kook saam Kaaps
Uitgewers: Lapa