Lewer 8 porsies
Bestanddele
- 30 ml kookolie
- 1 kg skaapvleisporsies
- 2 groot uie, gekap
- 3 kaneelstokkies
- 6 ryp tamaties, skil verwyder of 2 x 410-g-blikkies gekapte tamaties
- 1 x 50 g sakkie tamatiepasta
- 4 knoffelhuisies, gekap
- 2 ml fyn kruienaeltjies
- 2 lourierblare worcestersous
- 5 aartappels, geskil en in kwarte gesny
- 30 ml suiker
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Verhit die olie in ʼn swaarboomkastrol en braai die vleis tot bruin. Skep die vleis met ʼn gaatjieslepel uit en hou eenkant.
- Braai die uie in dieselfde kastrol tot deurskynend. Voeg die kaneel by en braai liggies vir 1 minuut.
- Skep die vleis terug in die kastrol en smoor tot die vleis sag is.
- Voeg die tamaties, tamatiepasta, knoffel, kruienaeltjies, lourierblare en worcestersous en aartappels by en roer deur.
- Voeg ʼn bietjie water by, bedek die kastrol en prut tot die aartappels sag is.
- Roer die suiker deur sodat die suur van die tamaties gebreek word.
- Geur na smaak met sout en peper en sit met rys voor.
Bron: Kook saam Kaaps
Uitgewer: Lapa