Soorte resepte:

[Resep] Tamatieroomsop

Tamatieroomsop (Foto: Lapa-uitgewers)

Tamatie en room is die perfekte kombinasie om die naweekkos ékstra lekker te maak!

Lewer 6 porsies

Bestanddele

  • klont botter
  • 1 ui, gekap
  • 2 selderystingels, gekap
  • 2,5 ml (½ t) droë gemengde kruie
  • 410 g (1 blik) gekapte tamaties
  • 415 g (1 blik) tamatiesop
  • ½ beesvleisaftrekselblokkie
  • knippie kerriepoeier
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 250 ml (1 k) melk
  • 125 ml (½ k) room

Metode

  1. Smelt botter in kastrol en soteer ui, seldery en kruie daarin tot
  2. Roer oorblywende bestanddele, behalwe room, by en verhit tot kookpunt.
  3. Verlaag hitte en laat prut oor matige hitte vir 30
  4. Laat effens afkoel en verpulp bietjies-bietjies in voedselverwerker tot glad.
  5. Gooi sop terug in kastrol, roer room by en verhit tot kookpunt. Sit dadelik voor.

Bron: Maklik en Vinnig: Resepte uit vrouekeur 3

UitgewerLapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae