Soorte resepte:

[Resep] Tamatiesop met hoenderfrikkadelle en spaghetti

Tamatiesop (Foto: 50 Sop-en broodgeregte, Lapa-uitgewers.)

Van Ouma tot Kleinboet sal smul aan dié tamatiesop.

Lewer 4 porsies

Bestanddele

  • 15 ml kanola-olie
  • 15 ml botter
  • 1 ui, in dun skyfies gesny
  • 2 knoffelhuisies, fyngekap
  • 15 ml tamatiepasta
  • 2 x 410 g-blikkies gekapte tamaties
  • 1,25 l hoenderaftreksel
  • 500 g hoenderworsies
  • 100 g spaghetti, in 5 cm-Iengtes gebreek

Metode

  1. Verhit die olie en botter in ʼn swaarboomkastrol en soteer die ui vir 5 minute tot sag en deurskynend.
  2. Meng die knoffel en tamatiepasta deur die ui en laat dit vir 1 minuut liggies kook.
  3. Voeg die gekapte tamaties en die helfte (± 625 ml) van die aftreksel by en verhit tot kookpunt. Verminder die hitte en laat die sop vir 20 minute liggies prut.
  4. Verhit die res van die aftreksel in ʼn aparte kastrol.
  5. Druk die hoenderworsvleis uit die worsderms en rol ongeveer 30 klein frikkadelle van die vleis. Skep die frikkadelle in die aftreksel en laat vir 10 minute prut tot deurgaar. Skep die frikkadelle met ʼn gaatjieslepel uit en hou eenkant.
  6. Verhit die aftreksel tot kookpunt, voeg die spaghetti by en kook tot al dente. Dreineer en gooi die aftreksel weg.
  7. Verpulp die sop in ʼn voedselverwerker tot glad en giet dit terug in die kastrol.
  8. Voeg die gaar spaghetti en frikkadelle by die sop en prut dit vir 5 minute tot deurwarm. Dien dadelik op.

50 Sop-en broodgeregte, Lapa-uitgewers.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae