Kyk net hoe pragtig lyk dié, en jy maak dit sommer in ʼn japtrap.
Lewer 6 porsies
Bestanddele:
- 125 ml terijaki-sous
- 30 ml Dijon-mosterd
- 30 ml gekapte vars roosmaryn
- 1 kg ontbeende steak, in 2 cm-blokkies gesny
- 3-6 murgpampoentjies, in 2 cm-wiele gesny
- 1 rooi soetrissie, ontpit en in blokke gesny
- ½ rooi ui, in wiggies gesny
- sosatiestokkies, vir 1 uur in water geweek
Metode:
- Meng die terijaki-sous, mosterd en roosmarynblare in ʼn bak.
- Meng die steakblokkies en groente in ʼn groot, herseëlbare sak en giet die marinade oor. Skud die sak om seker te maak dat al die bestanddele goed bedek is.
- Druk die lug uit die sak, verseel dit en laat die mengsel vir minstens 2 uur in die yskas rus. Draai die sak nou en dan om.
- Ryg die steakblokkies en groente om die beurt op die sosatiestokkies.
- Braai dit vir 5 minute op elke kant oor warm kole of tot dit gaar genoeg smaak.
Bron: Lekker en Vinnig – Sosaties
Uitgewer: Lapa
MM.
Fundamentele fout met die (vorige) resep van die poffertjies.