Soorte resepte:

[Resep] Tong met mosterdsous

Foto: Lekker en Vinnig

Tong met mosterdsous. Foto: Lekker en Vinnig

(Uit: Spogresepte, Suid-Afrikaanse Vroue-landbou-unie)

Lewer 4-6 porsies

Bestanddele:

  • 45 ml botter
  • 45 ml koekmeel
  • 300 ml beesvleisaftreksel
  • 15 ml aangemaakte mosterd
  • 125 ml brandewyn
  • 100 g rosyne, oornag geweek in die brandewyn
  • 125 ml room, tot sagte punte geklits
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 1 gaar beestong, in skywe gesny

Metode:

  1. Smelt die botter oor lae hitte in ʼn kastrol en roer die meel by. Roer die aftreksel geleidelik by sodat geen klonte vorm nie en laat prut die sous vir ʼn paar minute.
  2. Roer die mosterd, brandewyn en rosyne by. Vou die room versigtig in en geur na smaak.
  3. Rangskik die warm tong in lae in ʼn oondbak en giet die sous oor, of sit die sous apart voor. Die gereg kan met foelie bedek en teen ʼn lae hitte in die oond warm gemaak word.

Bron: Lekker en Vinnig – Tradisionele kos
Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae