Soorte resepte:

[Resep] Varkroerbraai met soetsuursous

Varkroerbraai met soetsuursous (Foto: Lapa-uitgewers)

ʼn Dis propvol kleure en geure. Dis nie net mooi nie, maar gesond ook!

Maak 4 porsies

Bestanddele:

  • bietjie olie
  • 1 ui, fyngekap
  • 2,5 ml (1/2 t) gekapte vars knoffel
  • 600g varktjops
  • sout en varsgemaalde swart peper
  • 1 rooi soetrissie, in repies gesny
  • 1 geel soetrissie, in repies gesny
  • klompie suikerertjies. skuins gesny
  • 10 ml (2 t) sojasous
  • 125 ml (1/2 k) gekoopte soetsuur sous
  • 30 ml (2 e) boontjiespruite
  • 3 grasuie, gekap
  • 15 ml (1 e) sesamsaad

Metode:

  1. Verhit olie en soteer ui en knoffel daarin tot Skep uit.
  2. Sny vleis van bene af en verwyder enige vet. Sny vleis in repies.
  3. Voeg nog bietjie olie in braaipan en braai vleis tot goudbruin en gaar. Geur met sout en peper na smaak.
  4. Skep uimengsel terug in pan en voeg soetrissies en ertjies Soteer vinnig vir 5 minute.
  5. Voeg soja- en soetsuur sous by en roer deur.
  6. Verwyder van hitte. Voeg boontjiespruite, grasuie en sesamsaad by.
  7. Bedien roerbraai met rys.

Bron: Vinnig & Maklik: Resepte uit Vrouekeur 3

UitgewerLapa

 

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae