Soorte resepte:

Resep: Vinnige hoenderkerrie

Foto: Lekker en Vinnig

Foto: Lekker en Vinnig

(Uit: rooi rose Versamelresepte, Vicky de Beer)

Lewer 6 porsies

Bestanddele:

  •  75 g (125 ml) koekmeel
  • 15 ml masala
  • sout en varsgemaalde swartpeper
  • 1 kg hoenderborsfilette, in repies of blokkies gesny
  • 30 ml olyfolie
  • 2 groot uie, in dun skywe gesny
  • 10 ml komynsaad
  • 10 ml vinkelsaad
  • 1 lourierblaar
  • 400 g (1 blik) heel tamaties
  • 10 ml masala
  • 5 ml borrie
  • 1 knoffelhuisie, gekneus en fyn gekap
  • 2 groen brandrissies, fyn gekap
  • 500 ml gewone jogurt
  • vars koljanderblare vir opdiening
  • 5 ml garam masala

Metode:

  1. Meng die meel met die 15 ml masala en geur met sout en peper.
  2. Rol die hoender in die meelmengsel en skud oortollige meel af.
  3. Verhit die olie in ’n middelslagpan en verbruin die hoender daarin. Haal uit.
  4. Soteer die uie in dieselfde pan tot sag en voeg die komyn, vinkel en lourierblaar by.
  5. Kap die tamaties fyn en voeg by die uiemengsel. Voeg die 10 ml masala, borrie, knoffel en brandrissie by.
  6. Voeg die hoender by. Prut nog 15 minute tot die hoender sag is.
  7. Gooi die jogurt en koljanderblare net voor opdiening oor. Sprinkel die garam masala bo-oor. Moenie die mengsel laat kook nie, want die jogurt sal skif.

Bron: Lekker en Vinnig: Kerries
Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae