(Uit: rooi rose Versamelresepte, Vicky de Beer)
Lewer 6 porsies
Bestanddele:
- 75 g (125 ml) koekmeel
- 15 ml masala
- sout en varsgemaalde swartpeper
- 1 kg hoenderborsfilette, in repies of blokkies gesny
- 30 ml olyfolie
- 2 groot uie, in dun skywe gesny
- 10 ml komynsaad
- 10 ml vinkelsaad
- 1 lourierblaar
- 400 g (1 blik) heel tamaties
- 10 ml masala
- 5 ml borrie
- 1 knoffelhuisie, gekneus en fyn gekap
- 2 groen brandrissies, fyn gekap
- 500 ml gewone jogurt
- vars koljanderblare vir opdiening
- 5 ml garam masala
Metode:
- Meng die meel met die 15 ml masala en geur met sout en peper.
- Rol die hoender in die meelmengsel en skud oortollige meel af.
- Verhit die olie in ’n middelslagpan en verbruin die hoender daarin. Haal uit.
- Soteer die uie in dieselfde pan tot sag en voeg die komyn, vinkel en lourierblaar by.
- Kap die tamaties fyn en voeg by die uiemengsel. Voeg die 10 ml masala, borrie, knoffel en brandrissie by.
- Voeg die hoender by. Prut nog 15 minute tot die hoender sag is.
- Gooi die jogurt en koljanderblare net voor opdiening oor. Sprinkel die garam masala bo-oor. Moenie die mengsel laat kook nie, want die jogurt sal skif.
Bron: Lekker en Vinnig: Kerries
Uitgewer: Lapa