ʼn Lekker variasie op die gewone bobotie.
(Uit: Spys en drank, Renata Coetzee)
Lewer 4-6 porsies
Bestanddele:
- 25 ml botter of olie
- 1 groot ui, gekap
- 1 dik sny brood
- 250 ml melk
- 1 kg gevlokte, gaar stokvis
- 12,5 ml appelkooskonfyt
- 50 ml suurlemoensap
- 75 g ontpitte rosyne
- 10 droë appelkose
- 30 ml kerriepoeier
- 12 amandels in kwarte gesny
- 5 ml sout
- 2 ml peper
- 6 suurlemoen- of lourierblare
- 2 eiers
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Verhit die botter of olie in ʼn pan en soteer die ui.
- Week die brood in die helfte van die melk.
- Meng al die bestanddele behalwe die eiers, die res van die melk en die suurlemoenblare.
- Skep in ʼn oondskottel en druk die suurlemoenblare in.
- Klits die orige melk en eiers saam en giet oor die vis.
- 7. Bak vir ± 45 minute in die oond.
- Sit voor met rys, blatjang, gerasperde klapper en gekapte neute.
Bron: Lekker en Vinnig – Tradisionele kos
Uitgewer: Lapa