Verdryf die winterkoue met dié smullekker pastei.
Lewer 4 porsies
VULSEL
- olie
- 2 uie, gekap
- 750 g (2 pakke) Russiese worsies, in dik skywe gesny
- 2 aartappels, in klein blokkies gesny
- 2,5 ml gemengde droë kruie
- knippie fyn kaneel
- varsgemaalde swartpeper na smaak
- 250 ml beesvleisaftreksel
- 185 ml appelsap
- 3 appels, geskil en in blokkies gesny
- 410 g (1 blik) perskeskywe, gedreineer en in blokkies gesny
- 15 ml blatjang
- 5 ml mielieblom
- bietjie water
KORS
- 400 g (1 rol) skilferkorsdeeg
- 1 eier
- bietjie melk
Metode
- Voorverhit die oond tot 220 °C.
- Verhit die olie en soteer die uie tot sag en deurskynend.
- Voeg die worsies by en soteer tot gaar.
- Voeg die aartappels, kruie, kaneel, peper en vleisaftreksel by. Laat prut dit vir 15 minute.
- Voeg die appelsap, appels, perskes en blatjang by en laat dit nog 10 minute lank kook.
- Meng die mielieblom en water en roer dit by. Kook dit tot die sous begin dik word. Skep dit in ’n oondbak.
- Rol die skilferdeeg effens dunner uit.
- Smeer die kante van die oondbak met water. Plaas die deeg bo-oor en druk dit op die kante vas.
- Klits die eier en melk en verf dit oor die deeg. Bak dit ’n halfuur lank of tot goudbruin bo-op.
Bron: Lekker & Vinnig: Worsgeregte. Uit: Beste uit Vrouekeur 1 deur Marlo Carstens
Uitgewer: Lapa
Yuck