Braaihoender vir ’n somervakansie.
Genoeg vir 4 tot 6
Bestanddele:
- ¼ k (60 g) sagte Clover Mooi River-botter
- sap en skil van 1 suurlemoen
- sout en varsgemaalde swartpeper
- 1 hoender van ongeveer 2,3 kg
- 1 lemoen, gehalveer
- 2 takkies suurlemoentiemie
- 1 takkie roosmaryn
- 2 e (30 ml) Clover Mooi River-botter, gesmelt
Metode:
- Voorverhit die oond tot 190 ° Meng die botter en suurlemoensap en skil saam en geur met sout en peper.
- Droog die hoender goed met kombuispapier af. Maak die hoendervel oor die borsgedeelte los van die vleis en smeer die bottermengsel onder die vel.
- Plaas die hoender in ʼn oondbraaipot en geur binne die maagholte met sout en peper.
- Druk die lemoenhelftes en die kruie binne-in die holte.
- Verf die hoender met gesmelte botter en geur met sout en peper.
- Oondbraai die hoender in die middel van die oond vir 1½ tot 1¾
- Toets vir gaarheid deur die dikste deel van die dy met ʼn ysterpen te steek.
- Indien die sappe helderkleurig is, is die hoender gaar. Laat die hoender 10 minute rus voordat dit gesny word.
Resep: Trooskos
Uitgewer: Lapa