Soorte resepte:

[Resep] Korslose souttert

Korslose souttert (Foto: Lapa-uitgewers)

Vinnig en met min skottelgoed!

Bestanddele

  • 45 ml botter
  • 45 ml koekmeel
  • 30 ml mielieblom
  • 500 ml melk
  • 4 groot eiers, geklits
  • 500 ml gerasperde kaas
  • 45 ml gerasperde ui
  • 2 x 300 g (2 blikkies) soutvleis, fyngemaak
  • 10 ml mosterdpoeier
  • sout, peper, paprika en pietersielie
  • 150 g tamatiesousgeur
  • aartappelskyfies, fyngemaak

Metode

  1. Smelt die botter en roer die meel en mielieblom by. Roer die melk geleidelik by en prut tot die sous verdik.
  2. Voeg die eiers, kaas, ui, vleis en geurmiddels by.
  3. Strooi ʼn laag fyngedrukte aartappelskyfies in die tertbak en skep ʼn laag vleismengsel oor. Herhaal die lae met die res van die bestanddele.
  4. Bak die tert ʼn halfuur lank teen 180 °C (tot goudbruin).

Bron50 Boerekos-geregte

UitgewerLapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

5 Kommentare

Fran ·

Ek vervang gewoonlik ‘n resep se geblikte vleis of weense worsies met maalvleis. Dit smaak beter en kos ongeveer dieselfde prys.

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.