Soorte resepte:

[Resep] Skaapboud

Skaapboud (Sterkos, Lapa-uitgewers)

Rina Hugo gee haar resep vir heerlike skaapboud

Lewer 6 porsies

Bestanddele:

  • 2,5 tot 3 kg skaapboud
  • genoeg sout en peper
  • 1 ml droë roosmaryn
  • 1 ml droë basiliekruid
  • 5 ml vars knoffel, gekap
  • halwe suurlemoen se sap
  • genoeg Mrs Balls-perskeblatjang

Metode:

  1. Stel oond op 180 °C.
  2. Sit skaapboud op dubbelgevoude stuk foelie.
  3. Smeer skaapboud met genoeg sout, peper, roosmaryn, basiliekruid en knoffel.
  4. Drup van suurlemoensap bo-oor skaapboud. Smeer boud goed met perskeblatjang.
  5. Draai skaapboud om en doen dieselfde aan die onderkant.
  6. Maak boud met foelie toe en plaas in oondpan.
  7. Bak skaapboud vir 2 ½ tot 3 ure, afhangend van grootte daarvan.
  8. Haal skaapboud uit foelie en rooster onder oond se element.

Wenk: Droë roosmaryn en basiliekruid kon ook met ander vars kruie soos tiemie vervang word.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

SPEEDGUARD ·

Na 3 ure is hy so droog, jy kan die left overs gebruik vir kurk proppe !

VanAfrika ·

Strooi, dis wanneer die boud op sy sagste is en in sy eie sous braai. As ek my boud kook, kook ek die boud vir so drie ure op lae hitte, as jy hom sny, val hy uitmekaar hy is so sag

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.