Soorte resepte:

Resep: Groentesop

Groentesop (Foto: Lapa-uitgewers)

Dié maklike groentesop is perfek vir die winter!

Bestanddele

  • 6 wortels, geskil en in klein blokkies gesny
  • 2 aartappels, geskil en in klein blokkies gesny
  • 3 sopbene
  • ʼn paar stukkies stowebeesvleis
  • 2 ℓ water
  • 1 x 500 g pakkie droë sopmengsel
  • 2 blokkies beesvleisaftreksel, gekrummel
  • sout en peper na smaak

 

Metode

  1. Plaas die wortels, aartappels, sopbene, stowe­beesvleis en water in ʼn kastrol.
  2. Verhit stadig tot kookpunt, verminder die hitte en laat die mengsel vir 1 ½ uur prut.
  3. Verminder die hitte en roer die droë sopmengsel en aftrekselblokkies goed deur die sop.
  4. Geur met sout en peper.

Bron: Kook saam Kaaps

Uitgewers: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Sop, Voorgeregte

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

Kok ·

Die droë sopmensel word gaar as dit vir dit vir 1 en 1/2 uur prut.
As jy dit heeltemal pap wil hê kan jy dit vooraf eers heeltemal fyn kook fyn druk en dan dit byvoeg. Keuse is joue.

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.