Soorte resepte:

‘Net Koffie’ se gesmoorde lamskenkel-en-boontjie-dis

‘Net Koffie’ se gesmoorde lamskenkel-en-boontjie-dis. (Foto: verskaf)

Net Koffie met Henriëtte Marx is terug vir ʼn derde seisoen en die keer kuier sy vanuit El Salvador, die kleinste land in Sentraal-Amerika, saam terwyl daar kos gemaak word.

Maak hierdie heerlike lamskenkel-en-boontjie-dis uit die eerste episode van die reeks wanneer jy lus is vir iets nuuts en unieks.

Bestanddele

  • 2 t komynsaad
  • 2 knoffelhuisies
  • 2 roosmaryntakkies
  • 2 e fyngemaalde donker koffiebone
  • 1 t rooipepervlokkies
  • 1 t growwe seesout
  • 2 skaapskenkels
  • 1 rooi ui
  • 2‑3 selderystingels
  • 8 dadels (ontpit)
  • 12 songedroogde tamatiehelftes (nie in olie nie)
  • Olyfolie
  • 1 t gemaalde komyn
  • 1 t gemaalde koljander
  • 1 t gerookte paprika
  • 1 k droë rooiwyn
  • 2 k gedroogde Arikara- of wit vloot bone
  • 2 steranys
  • 1 kaneelstokkie
  • skil van een lemoen
  • ½k platblaar-pietersielie (gekap)

Metode

Koffiespesery-vryfmengsel:

  1. Verhit ʼn klein pannetjie en rooster die komynsaad vir ʼn minuut of wat tot geurig, en plaas dit in ʼn vysel. Sit die knoffelhuisies in die pan en rooster vir ʼn paar minute, draai om, totdat hulle ʼn paar bruin kolle ontwikkel en begin sag word.
  2. Verwyder die roosmarynblare van die stingels, kap en voeg by die vysel. Voeg die gemaalde koffie, rooipepervlokkies, growwe seesout en geskilde knoffelhuisies by en druk goed met die stamper totdat die komynsaad fyngedruk is en jy ʼn gladde pasta geskep het.
  3. Jy kan ook ʼn speserymeul of klein voedselverwerker gebruik om die vryfmengsel voor te berei. Bedek die lamskenkels met die pasta en laat staan ​​vir ʼn paar minute om die geure te laat trek terwyl jy die ander bestanddele voorberei.

Lamskenkels en boontjies

  1. Week die songedroogde tamaties in 2 koppies kookwater vir 15 minute. Sny die uie en seldery in blokkies. Sny die dadels en songedroogde tamaties in blokkies, behou die tamatie‑gegeurde water. Verhit die oond tot 160 °C.
  2. Verhit ’n groot oondvaste pan en voeg genoeg olyfolie by om die bodem te bedek. Oor matige lae hitte, braai die lamskenkels aan alle kante bruin; neem jou tyd sodat hulle kans het om mooi te verbruin. Verwyder en plaas in ’n bord.
  3. Voeg nog ’n skeut olyfolie by indien nodig en sit die uie en seldery in die pot. Kook, roer, totdat dit glaserig is. Voeg die gemaalde komyn, koljander en gerookte paprika by en kook vir ʼn minuut tot geurig. Voeg die dadels en songedroogde tamaties by en kook nog ’n minuut. Voeg die rooiwyn by en kook nog ’n minuut. Voeg die afgespoelde boontjies, die gereserveerde tamatie‑gegeurde water en drie bykomende koppies kookwater by. Sit die lamskenkels in die bone, gooi enige oortollige sappe by en voeg die steranys en kaneelstokkie by. Sout en voeg nog kookwater by indien nodig om te verseker dat die bone met 2,5 cm vloeistof bedek is.
  4. Sit ’n ruim porsie boontjies voor met ʼn heel of halwe lamskenkel. Om die garnering voor te berei, kap lemoenskil en pietersielieblare saam en sprinkel oor die lam voor opdiening.
  • Net Koffie word op Sondae om 17:30 op kykNET, DStv-kanaal 144, uitgesaai.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.