Man leef (gesond) op minder as R40 per jaar

William Reid (Foto: USA Today)

William Reid (Foto: USA Today)

William Reid, ʼn nagraadse student aan die American University in Washington D.C., het in die laaste twee jaar slegs $5.50 (ongeveer R78) aan kruideniersware bestee, hoewel hy tot dusver elke dag met ʼn vol maag gaan slaap het.

Reid het aan USA Today vertel hy kry die res van sy kos uit vullisdromme.

Die student, wat nou deeltyds vir die D.C.- openbare biblioteek werk, sê voordat hy dié inkomste gekry het, het sy knap begroting daartoe gelei dat hy baie ongesonde kos geëet het. Hy het baie geprosesseerde, goedkoop kos geëet. “Nou eet ek fênsie kos – en ek eet dit verniet.”

Hy skat hy het intussen al bykans $10,000 (R142 000) se kos uit vullisdromme geëet.

“Dit alles het begin toe ek vrywilligerswerk vir die organisasie Food Not Bombs, gedoen het. Ons het gevra vir skenkings van kos en dit dan vir behoeftiges op die straat voorberei. Dit is hier waar ek ontdek het dat die meeste van die kos op die vullishoop sou beland het, as dit nie aan ons geskenk is nie,” het hy verduidelik.

William Reid (Foto: USA Today)

William Reid (Foto: USA Today)

Die Voedsel- en Landbou-organisasie van die Verenigde Nasies het gereageer deur te sê die meeste kos wat na stortingsterreine of vullisdromme toe gaan is veilig, voedsaam en nog geskik vir mense om te eet en voor te berei.

Reid meen hy eet skoner en gesonder uit die vullisdrome as voorheen. “Ek kry kos soos vrugte, groente, sap, melk, vleis en soms ook sjokolade-croissants. Behalwe as daar niks in die vullisdromme is nie, eet ek presies wat ander mense in die winkels koop. Die kos in die vullisdromme is nog heeltemal reg en het dikwels nog nie ʼn vervaldatum bereik nie. Dit is selfs nog in plastiek verpak,” het hy vertel.

Hy beveel nou die leefstyl ook vir ander mense aan. “Solank as wat daar gesonde en veilige kos in die vullisdromme is, sal ek dit doen tot ek 87 is.”

Bron: USA Today

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.

17 Kommentare

jongste oudste gewildste
Ekwilibrium

Siesa, net die idee…

Ouma mix

Duidelik kan ons dit nie in SA doen nie

Adeline

Ag nee….

Wat-ek-lees

Die Amerikaners is uiters gesteld daarop om kos NIE te eet selfs ‘n dag na die vervaldatum.
Ek het onlangs ‘n blik van 3,5 kg ingelegde pere oopgemaak wat reeds in JULIE 2013 verval het, dit geeët en absoluut NIKS daarvan oorgekom. Daar was toe nog ‘n blik wat ek ook verorber het met GEEN nagevolge. Die geheim is egter om nie vis en hoender so te probeer na die vervaldatum asook ‘n blik wat opgeblaas is want dit is duidelik moeilikheid soek.
Wat sê die kundiges van kos na die vervaldatum?

Stefaans

Niks geleer op universiteit nie