Smul aan dié nostalgiese resep.
Genoeg vir 4 porsies
Bestanddele
- 30 ml kookolie
- genoeg water om boontjies in te week
- 250 g droëbone, verkieslik oornag geweek
- vleisbene, verkieslik skenkel met murgbene
- 2 middelslag-uie, gekap
- 1-2 fyngerasperde vars knoffelhuisies
- 2 heel kruienaeltjies
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- ekstra olie of botter
Metode
- Dreineer die geweekte bone en bedek dit weer met genoeg vars water. Voeg die kookolie by die geweekte bone en kook tot sag. Skep die bone uit en hou eenkant.
- Voeg die vleisbene, uie en knoffel by die sop en kook tot dit sag is.
- Voeg die bone, naeltjies en geurmiddels by die sop en laat dit stadig prut tot dit begin verdik.
- Bedien saam met roosterbrood.
Bron: Marilyn kuier en kook!
Uitgewer: Lapa