Soorte resepte:

[Resep] Meksikaanse burgers met gebraaide mielies

Meksikaanse burgers met gebraaide mielies. Foto: Jou beste lewe

Volstruisvleis spog met ʼn baie gesonde verhouding van versadigde tot onversadigde vette en ʼn ewe goeie verhouding tussen die omega 3- en omega 6-vetsure. Dus, moenie jou kop in die sand druk nie – eet meer volstruisvleis!

Bestanddele:

Vir die patties

  • 400 g volstruismaalvleis
  • 1 teelepel fyn koljander
  • 1 teelepel gerookte paprika
  • 1 teelepel komyn
  • 1 knoffelhuisie, fyngekap
  • ½ teelepel varsgemaalde sout en peper
  • 2 eetlepels olyfolie
  • 1 ui, in 1 cm dik ringe gesny om te braai
  • 4 mielies, die blare verwyder
  • 30 g parmesaan, fyn gerasper
  • 2 eetlepels vars koljander
  • 1 rissie, pitte verwyder en fyngekap (opsioneel)
  • 1 lemmetjie se sap
  • 4 sagte volgraanrolletjies of saadrolletjies
  • 4 botterslaai-blare
  • 2 tamaties, in dun skywe gesny

Vir die guacamole

  • 2 avokado’s
  • 2 lemmetjies
  • 2 eetlepels vars koljander, gekap
  • 2 eetlepels uie, fyngekap
  • varsgemaalde sout en peper

Metode:

  1. Kry die braaier of braaivleisvuur aan die gang.
  2. Meng die maalvleis met die speserye in ʼn bak en deel in 4. Vorm patties.
  3. Gooi ʼn bietjie olyfolie oor die patties en die uie en braai op ʼn warm vuur totdat dit gaar is volgens jou smaak.
  4. Sit ook dan die mielies op die braai – hulle moet reg rondom ʼn bietjie kleur kry.
  5. Sit die parmesaan, koljander en rissie op ʼn skoon snyplank en versprei dit egalig oor so 20 cm van die bord.
  6. Plaas die warm mielies daarop, druk die lemmetjiesap oor die mielies en rol dit in die kaasmengsel.

Vir die guacamole:

  1. Skil die avokado.
  2. Druk die lemmetjiesap daaroor uit en voeg die vars koljander, uie, sout en peper by.
  3. Druk dit rofweg fyn met ʼn vurk, sonder om dit te fyn te maak.

Bou die burgers soos volg:

  1. Rolletjie, slaai, tamatie, pattie, uie en guacamole.

Bron: Jou beste lewe – Vinnige en gesonde gesinsetes
Uitgewer: CUM

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Een kommentaar

Ramkat ·

Sjoe dit lyk heerlik. Nou het julle my bemagtig om guacamole te maak, dankie Maroela.

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.