Laat die geure van heerlike potbrood deur jou kombuis trek wanneer jy dié dis maak.
Bestanddele
- 8 koppies meel
- 1 t sout
- 1⁄3 koppie witsuiker
- 2 pakkies kitsgis
- 500 ml (2 koppies) louwarm water
- 500 ml (2 koppies) maas
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 ˚C.
- Meng die meel, sout, suiker en gis in ’n bak.
- Voeg die louwarm water daarby en meng. Maak seker dat al die bestanddele goed gemeng is.
- Voeg die maas by die deeg en hou aan met knie.
- Plaas die deeg op ’n oppervlak waarop meel gestrooi is en knie dit vir 20–25 minute totdat dit glad is.
- Smeer ’n bak met olie, plaas die deeg daarin en bedek met vadoek. Plaas dié bak op ’n warm plek en laat vir 30–40 minute rus.
- Bak in die oond vir 30 minute met die deksel op.
- Verwyder die deksel en bak vir ’n verdere 30 minute om sodoende ’n bruin kors te laat vorm.
- Smeer met gesmelte botter wanneer daar 10 minute baktyd oor is; dit sal help om die kors hard te maak.
- Verwyder sodra dit klaar gebak is, en laat dit afkoel voordat dit gesny word.
Bron: https://www.rediscoverdairy.co.za/recipe/amasi-pot-bread/