Hierdie versnapering is net wat jy nodig het.
Lewer 24 porsies
Bestanddele
- 500 ml heel rou amandels
- 60 ml lynsaadpoeier
- 125 ml fyn klapper
- 125 ml glutenvrye hawermout
- 125 ml fyn grondboontjiebotter, met sout
- 30 ml olyfolie
- 60 ml rou heuning
- 60 ml appelpuree of appelsous, onversoet
- 10 ml vanieljegeursel
- 80 ml melksjokolade, in blokkies gebreek
Metode
- Spuit ʼn vierkantige 24 x 24 cm-bak of bakplaat met kleefwerende kossproei.
- Verwerk die amandels, lynsaadpoeier, klapper en hawermout in ʼn voedselverwerker tot grofgekap en plaas in ʼn mengbak.
- Meng die grondboontjiebotter, olyfolie, heuning, appelpuree en vanieljegeursel saam in ʼn ander mengbak en roer by die neutmengsel. Meng goed.
- Druk die mengsel styf plat in die bak en plaas in die yskas vir 60 minute (of in die vrieskas vir 10 minute).
- Smelt die sjokolade terwyl die mengsel afkoel. Plaas sjokoladeblokkies in ʼn glasbak bo-oor kookwater sonder dat die bak aan die water raak. Roer tot gesmelt.
- Haal die mengsel uit die yskas en smeer die gesmelte sjokolade egalig oor die blokkies.
- Plaas terug in die yskas totdat die sjokolade stol en sny in 4,5 cm-blokkies binne-in die bak.
Bron: Glutenvrye gebak
Uitgewer: Lapa