Dié slaai maak gesond-eet lekker!
Lewer 4 porsies
Slaaisous
- 125 ml gekapte pietersielie
- 1 knoffelhuisie, fyngedruk
- 125 ml gekapte sprietuie
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 2,5 ml korrelmosterd
- 125 ml olyfolie
- 30 ml wit asyn
- 15 ml suiker
Slaai
- 500 ml dungekerfde biltong
- verskeidenheid groen slaaiblare
- 1-2 skywe fetakaas, in blokkies gesny
- 2 avokado’s, geskil en in skyfies gesny
- 2 eiers, hardgekook en in kwarte gesny
- 1 rooi soetrissie, ontpit en in lang repies gesny
Metode
- Slaaisous: Mens slaaisous-bestanddele saam.
- Slaai: Plaas die biltong in die sous en laat vir minstens 2 uur of verkieslik oornag in die yskas marineer.
- Pak die slaaiblare op individuele borde en rangskik die res van die bestanddele bo-op die blare.
- Skep die biltong en van die slaaisous oor en sit dadelik voor. Enige orige slaaisous kan saam met die slaai voorgesit word.
Bron: Proe Pretville deur Leana Pool
Uitgewer: Lapa