Smul aan hierdie romerige dis.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 50 g (½ pak) skulp- of lintnoedels
- 20 ml kookolie
- 15 ml botter
- 1 klein ui, fyngekap
- 3 knoffelhuisies, fyngekap
- 125 ml droë witwyn (opsioneel)
- 1 × 410 g-blikkie tamaties, fyngedruk
- 5 ml gedroogde basilie
- 30 ml tamatiepasta
- 15 ml suiker
- peper na smaak
- 16 mossels met skulp of 500 g gaar mossels
- 125 ml vars room of gewone jogurt (opsioneel)
Wenk
Jy kan die room met roomkaas (cream cheese) en die tamatiemengsel met ʼn knoffelgegeurde pastasous vervang.
Metode
- Kook die pasta volgens die aanwysings op die verpakking. Dreineer en hou eenkant.
- Verhit die olie en botter in ʼn swaarboomkastrol en braai die ui en knoffel tot sag en deurskynend.
- Voeg die wyn, tamaties, basilie, tamatiepasta, suiker en peper by. Prut oor ʼn lae hitte totdat die sous verdik.
- Voeg die mossels en room of jogurt by.
- Meng die tamatie-en-mosselsous met die pasta.
- Strooi die pietersielie oor en bedien met varsgebakte knoffelbrood.
Bron: Marilyn Kuier en kook!
Uitgewer: Lapa