Soorte resepte:

15 kombuis-wenke wat jou lewe sal vergemaklik

Foto: Pixabay.com

Hoe dop jy ‘n gekookte eier af? Wat is die vinnigste manier om vrugte en groente ryp te kry? Hoe gemaak as jou oë traan terwyl jy ʼn ui sny? Dié wenke wys jou presies hoe.

Verbruining van aartappels

  • Wanneer jy aartappels geskil het, plaas dit dadelik in koue water. Dit sal voorkom dat aartappels van kleur verander.

Vrot tamaties

  • Stoor tamaties teen kamertemperatuur en nie in die yskas nie. Die tamaties sal op dié manier langer hou.

Groen vrugte en groente

  • Sit vrugte en groente in ʼn papiersak. Die gekonsentreerde gasse sal die rypingsproses versnel.

Verbruining van gekapte vrugte

  • Gekapte vrugte soos appels word baie gou bruin. Dié heuningmengsel sal verbruining keer:
    Meng twee teelepels heuning met ʼn koppie water. Plaas die stukke vrugte in die mengsel en laat dit vir ʼn paar minute daarin. Dreineer die water. Jou vrugtestukke sal baie langer hul kleur behou.

Kleefplastiek-rampe

  • Plaas die rol kleefplastiek in die yskas of vrieskas en dit sal soveel beter hanteer. Wanneer die kleefplastiek nie wil plak nie, maak die rand van jou bak nat en plaas dan die plastiek oor die bak.

Bedek bakke kos

  • Gebruik sommer ʼn nuwe stortkeps om kosbakke te bedek. Dit is soveel makliker as kleefplastiek.

Vrot eiers

  • Plaas ʼn eier in ʼn bak koue water. As die eier na die bodem sak, is hy nog eetbaar. As die eier na die oppervlak styg, kan jy dit weggooi. Vloeistof in die eier verdamp mettertyd en vorm dan ʼn gasborrel.

Stukkies eierdop in mengsels

  • Gebruik die helfte van ʼn eierdop om klein stukkies eierdop uit mengsels uit te haal. Die dop werk amper soos ʼn magneet.

Pampoenpitte

  • Skep pampoenpitte met ʼn roomysskepper uit.

Skil ʼn gekookte eier

  • Voeg asyn of koeksoda in die water wat gebruik word om eiers te kook. Die eiers sal soveel makliker skil.

Rasper sagte kaas

  • Bevries sagte kaas soos mozzarella vir 30 minute voor jy dit rasper. Dit sal die proses vergemaklik.

Sny sagte kaas

  • Gebruik geurlose tandvlos om sagte kase soos brie mooi netjies te sny.

Uie laat oë traan

  • Vir uie wat later gebraai gaan word: bevries die ui voor jy dit begin sny en kap.
  • Vir uie wat rou gebruik gaan word: plaas ʼn sny brood in jou mond met ʼn deel wat uit jou mond hang.

Harde botter

  • Rasper harde botter om dit vinniger te laat versag of sny die blok botter in agt dele sodat dit vinniger sal ontdooi.

Water wat oorkook

  • Sit ʼn houtlepel oor die pot.

Lees hier vir nog wenke.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

11 Kommentare

jongste oudste gewildste
margareth

ń Eier het ń dop so jy dop hom af. Sal nogal daarvan hou om te sien hoe skil jy hom. Nog nooit probeer

Hannah

Dankie vir die raad tov uie in die vrieskas…. stryd om 3kg uie te sny vir Uiemarmelade!

A

Dankie – dit was die moeite werd om te lees.

sue ann

Ek lees steeds eiers word geskil….

Boerenooi

Dop ‘n eier af …. Skil ‘n eier af. Wat maak dit saak?! Almal weet tog wat daarmee bedoel word. Ai tog ?? Baie dankie MM vir die goeie raad. ☺