Hierdie blomkool-en-kaas-gereg sal daardie heerlike bord kookkos se laaste kersie op die koek wees.
Genoeg vir 4 tot 6
Bestanddele
- 500 g blomkool, in blommetjies gebreek
- 40 g k (35 g) Clover Mooi River-botter
- ¼ k koekmeel
- I t (5 ml) sout
- I ml witpeper
- I k (250 ml) Clover-volroom- of laevetmelk, warm
- I00 g Clover Tusser’s-kaas, gerasper
- I 00 g Clover- beleë cheddarkaas, gerasper
Bolaag
- 20 g vars witbroodkrummels
- 1 ml paprika
- varsgemaalde swartpeper
- 30 g Clover-cheddarkaas, fyn gerasper
- 20 g parmesaankaas, fyn gerasper
- 20 g koue Clover Mooi River-botter, in blokkies gesny
Metode
- Voorverhit die oond tot 180˚ C.
- Kook die blomkool tot net sag, dreineer en hou eenkant.
- Verhit die botter in ’n pan en roer die meel, sout en peper by. Roer aanhoudend en kook vir 2 minute.
- Roer die warm melk geleidelik en hou aan met roer. Kook vir 5 minute.
- Roer die kaas (cheddar en parmesaan) by totdat dit gesmelt is.
- Voeg die blomkool by en roer deur.
- Skep die mengsel in ’n gesmeerde oondvaste bak.
- Meng al die bolaagbestanddele, behalwe die botter saam in ’n mengbak.
- Strooi die bolaag oor die blomkoolmengsel en stip met botter.
- Bak 15 tot 20 minute tot goudbruin en borrelend bo-op.
Bron: Trooskos
Uitgewer: Lapa