ʼn Heerlike, gesonde bykos.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 1,5 kg voorafgestoomde soetpatatstukke
SOUS
- 150 ml onversoete amandelmelk
- 50 g amandelbotter
- 1 t woestyn- of pienk sout
- 1 t uiepoeier
- 2 t uievlokkies
- 2-3 t mosterdpoeier
- 3 t mosterdsaadjies
- 2 opgehoopte teelepels gedroogde roosmaryn
- 2 e olyfolie
- 2 e rou heuning
- 1 e vanieljegeursel
- 2 eiers, geklits
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Spuit ’n oondbak met kossproei.
- Rangskik die soetpatat in die bak.
- Meng die sous en giet dit oor die patat.
- Bak vir 25-30 min tot gaar.
Bron: Karlien kan nie kook nie deur Karlien van Jaarsveld en Izelle Hoffman
Uitgewer: Lapa