Vul jou kombuis met die heerlike geure van bloubessie-plaatkoekies.
Lewer 10 porsies.
Bestanddele
- 200 g bruismeel
- 5 ml bakpoeier
- ‘n knippie sout
- 1 eier
- 300 ml melk
- 10 ml gesmelte botter
- 150 g (een bakkie) bloubessies
- gouestroop
Metode
- Meng die meel, bakpoeier en sout saam in ‘n groot mengbak. Maak ‘n holte in die middel van die droë bestanddele.
- Klits die eier en melk saam en voeg dit by die droë bestanddele. Klits alles saam tot dit ‘n dik beslag vorm.
- Roer die gesmelte botter deur.
- Voeg die helfte van die bloubessies by en roer liggies deur.
- Smeer en verhit ‘n groot, kleefwerende pan oor matige hitte. Skep groot lepels vol van die beslag in die pan. Braai 4 plaatkoekies op ‘n slag.
- Braai die plaatkoekies liggies vir ongeveer 3 minute tot daar klein borreltjies op die oppervlak verskyn. Draai die plaatkoekies om en braai vir ‘n verdere 2-3 minute tot goudbruin.
- Skep die plaatkoekies uit die pan en bedek dit met handdoekpapier om warm te bly terwyl jy die res braai.
- Bedien die plaatkoekies met gouestroop en die res van die bloubessies.
Bron: Vrugte
Uitgewer: Lapa
Klink heerlik!