Vervang daardie pousetoebie met ʼn vars hoenderslaai.
Lewer 4 porsies.
Bestanddele
- 375 ml karringmelk
- 30 ml suurlemoensap
- 1 knoffelhuisie, fyngekap
- 60 ml fyngerasperde parmesaankaas
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 3 ontbeende hoenderborsies
- 1 x 60 g-pakkie croutons
- 60 ml mayonnaise
- 180 g (1 sakkie) slaaiblare
Metode
- Meng die karringmelk, suurlemoensap, knoffel en parmesaankaas. Geur na smaak met sout en peper.
- Plaas die hoender in ‘n herseëlbare plastieksakkie en giet 250 ml van die sous oor. Hou die oorblywende 125 ml van die sous vir die slaai. Laat die hoender vir 2 uur in die yskas marineer.
- Voorverhit die oond tot 180 °C en voer ‘n bakplaat met foelie uit.
- Verwyder die hoender uit die marinade en rangskik dit op die voorbereide bakplaat. Geur na smaak. Bak vir 20-25 minute of tot die vleis deurgaar is.
- Verwyder uit die oond, laat die vleis vir 5 minute rus en sny dit diagonaal in skyfies.
- Meng die oorblywende slaaisous met die mayonnaise.
- Pak die slaaiblare op ‘n bord, gevolg deur die hoender en croutons. Drup die slaaisous oor en meng sodat al die bestanddele bedek is.
- Bedien dadelik.
Bron: 50 Hoendergeregte
Uitgewer: Lapa
Dit lyk nou lekker – wag net tot die sneeu smelt …..