Hierdie versnapering is nie net heerlik nie, maar maklik om aan mekaar te slaan ook.
Genoeg vir 12 poffertjies.
Bestanddele
- 1 eier
- 250 ml melk
- 250 ml koekmeel
- 15 ml bakpoeier
- knippie sout
- 100 g gerasperde Cheddarkaas (250 ml)
- ekstra gerasperde kaas of rooipeper vir garnering
Metode
- Stel die oond op 180 °C en smeer ’n muffinpan liggies met botter.
- Breek die eier in ʼn maatbeker van ten minste 250 ml in grootte en klits dit met ‘n vurk. Maak die beker vol melk tot by die 250 ml-merk.
- Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam en roer die kaas by.
- Roer die eier-en-melkmengsel by. Meng dit liggies, maar deeglik.
- Skep ʼn groot lepel vol beslag in elke holte van die pan en strooi ʼn bietjie gerasperde kaas of rooipeper oor elkeen.
- Bak dit 7 tot 10 minute lank.
- Sit dit warm of koud voor met konfyt, gerasperde kaas of smeer waarvan jy hou.
Bron: Nie vir ma’s nie
Uitgewer: Lapa
Ek het die poffertjies gister op vrouedag gebak. Dit is vespot maklik en vinnig. Sommer ook baie lekker