ʼn Heerlike beker sop is nie te versmaai in hierdie winterkoue nie.
Lewer 6 porsies.
Bestanddele
- 375 ml rooi lensies
- 15 ml kanola-olie
- 1 groot ui, fyngekap
- 2 selderystingels, gekap
- 1 wortel, gekap
- 2-3 knoffelhuisies, fyngekap
- 1 heel hoender, in porsies gesny
- 10 ml fyn komyn
- 2,5 ml rooipeper
- 1 ℓ hoenderaftreksel
- 1 ℓ water
- 2 x 410 g-blikkies gekapte tamaties
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Spoel die lensies onder koue Iopende water af en hou eenkant.
- Verhit die olie in ‘n swaarboomkastrol en braai die ui, seldery, wortel en knoffel liggies vir 5 minute of tot die groente effens sagter word.
- Voeg die hoender, komyn en rooipeper by. Braai die hoenderporsies vir 5-7 minute of tot die hoendervleis begin verbruin.
- Voeg die aftreksel, water en tamaties by. Verlaag die hitte en laat die sop liggies kook vir 15-20 minute of tot die hoender gaar is.
- Skep die hoenderporsies uit en voeg die lensies by die sop. Laat dit vir 15-20 minute kook of tot die lensies gaar is.
- Sny die hoendervleis in klein stukkies en skep dit terug by die sop.
- Laat die sop vir nog 5 minute liggies prut, geur na smaak en bedien saam met vars broodrolletjies.
Bron: 50 Hoendergeregte
Uitgewer: Lapa
Dit klink na ‘n wenner sal dit probeer op ‘n koue dag.