Jy sal jou vingers aflek ná hierdie heerlike hoendergereg.
Lewer 4–6 porsies.
Bestanddele
Sous
- 1 x 60 g-pakkie bruin uiesoppoeier
- 125 ml mayonnaise
- 60 ml appelkooskonfyt
- 60 ml blatjang of bykomende appelkooskonfyt
- 500 ml water, of helfte melk en helfte water
Hoender
- 1 x 1,5 kg hoender, in netjiese porsies gesny
of
- ± 1 kg eenvormige, netjies gesnyde hoenderporsies, soos dye en/of boudjies
- sout om te strooi
Metode
- Plaas al die sousbestanddele in ‘n beker en klop goed tot vermeng.
- Voorverhit oond tot 160 °C.
- Sny die hoenderporsies netjies en verwyder alle sigbare vet en oortollige vel. Strooi sout baie liggies oor die hoender en rangskik in ‘n enkellaag in ‘n vuurvaste oondskottel.
- Giet die sous oor die porsies, bedek en bak ongeveer 2 uur lank of totdat die vleis sag en mooi verbruin is en die sous verdik het. Sit met rys en groente of aartappels in enige vorm, en slaai voor.
Bron: Sakpasgeregte
‘n ou wen resep.