Die sous kan ook gevries en as ʼn verfrissende somernagereg voorgesit word.
Lewer sowat 900 ml.
Bestanddele
1 kg aarbeie
50 ml suurlemoensap
200 g strooisuiker
50 ml vodka of brandewyn
Metode
Verpulp die helfte van die aarbeie saam met die suurlemoensap.
Verhit dit, voeg die suiker by en roer oor lae hitte tot dit opgelos is.
Voeg die res van die aarbeie by en kook 3-5 minute.
Roer die vodka of brandewyn in en laat prut weer vir ʼn minuut.
Giet die orige sous in gesteriliseerde bottels en verseël.
Bron: Souse Uitgewer: Lapa
ondersteun maroela media só
Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.