Hierdie eenvoudige melktertresep is ingestuur deur een van ons getroue Maroela Media-lesers. Stuur vir ons jou resep hier!
Bestanddele
- 70 ml mielieblom (Maizena)
- 2 eiers
- 5 ml vanieljegeursel
- 4 koppies melk
- 20 ml botter
- 1 blik kondensmelk
- kaneel vir bo-oor
Metode
- Meng die mielieblom, eiers, vanieljegeursel en ’n halwe koppie van die melk saam in ’n bak.
- Gooi oorblywende 3 koppies melk in ’n pot op matige hitte.
- Meng botter en kondensmelk saam. Sodra melk begin skuim maak, voeg eiermengsel by en klits.
- Verlaag die hitte ’n bietjie om te keer dat dit brand en hou aan om aanhoudend te klits om klonte te voorkom.
- Sodra die mengsel verdik het, gooi dit in ’n groot, vlak glasbak.
- Strooi kaneel bo-oor.
- Laat die melktert afkoel en plaas dit oornag in die yskas.