Bedien hierdie visgereg saam met volgraanbrood en ʼn bros groenslaai.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 5 ml kanola- of olyfolie
- ½ middelslag ui, geskil en gekap
- 400 g blik sardyne in tamatiesous
- 50 ml gekapte vars pietersielie
- 125 g vars broodkrummels (sowat 2-3 snye brood)
- 3 groot eiers, geskei
- 250 ml laevetmelk
- 125 ml fyngerasperde cheddarkaas – hou 25 ml eenkant om oor te strooi
- paprika om oor te strooi
Metode
- Voorverhit die oond tot 170 °
- Verhit die olie en roerbraai die ui tot deurskynend.
- Maak die sardyne met die tamatiesous fyn. Voeg die gebraaide ui, pietersielie en broodkrummels by.
- Klits die eiergele en melk saam en voeg dit by. Roer die kaas by. Klits die eierwitte styf en wou dit in.
- Skep dit in ʼn gesmeerde oondbak en maak gelyk. Strooi die res van die kaas en ʼn bietjie paprika oor.
- Bak 35-40 minute totdat die gereg gaar en gestol is.
- Bedien dit met volgraanbrood en ʼn bros groenslaai of met vars vrugteskywe op blaarslaai.
Bron: Lekker & gesond: Veselryk deur Hilda Lategan
Uitgewer: Lapa