Jy hoef nie langs die see te sit om dié vakansiegunsteling te geniet nie.
Lewer 4 porsies.
Bestanddele
Vis
- 310 ml (1¼ k) koekmeel
- Knippie sout
- 75 ml (5 e) Clover-volroommelk
- 15 ml (1 e) water
- 1 eier
- 100 ml (6 e + 2 t) bier
- 500 g (1 pak) visfilette
- 750 ml olie vir braai
Tjips
- 750 g (1 pak) bevrore slaptjips
Jogurtsous
- 125 ml Clover Classic- ongegeurde jogurt
- 15 ml (1 e) Dijon-mosterd
- 60 ml (4 e) mayonnaise
- swartpeper na smaak
- ½ ui, fyngekap
- handvol vars pietersielie, fyngekap
Metode
- Meng die koekmeel en sout in ʼn mengbak.
- Klits die melk, water en eier saam en roer die bier by.
- Giet ʼn bietjie van die melkmengsel by die meel en roer tot ʼn dik beslag vorm. Roer die melkmengsel bietjie-vir-bietjie by tot glad. Bedek die beslag en laat dit 20 minute staan.
- Verhit genoeg olie in ʼn braaipan. Voorverhit intussen die oond tot 200 °C.
- Doop die visfilette in die beslag en braai dit ongeveer 5 minute aan elke kant.
- Plaas dit op kombuispapier om die oortollige olie te absorbeer.
Tjips
- Versprei die bevrore tjips op ʼn bakplaat en bak dit 20 minute lank tot goudbruin, of volg die aanwysings op die agterkant van die verpakking.
Jogurtsous
- Meng al die bestanddele goed saam.
- Sit die vis-en-tjips warm voor saam met die jogurtsous.
Bron: Gunsteling Suid-Afrikaanse kos
Uitgewer: Lapa