Soorte resepte:

[Resep] Souttert-blokkies

(Foto: Gesonde Kosblikke, Lapa-uitgewers)

ʼn Heerlike happie om vir die gaste voor te sit wanneer jy moeg is vir soetgoed.

Lewer 16 blokkies

Bestanddele

  • 5 ml macadamia- of kanolaolie
  • ½ middelslag-ui, fyngesny
  • 125 ml gesnyde sampioene
  • 250 ml gesnyde soetrissie
  • 80 ml kersietamatiekwarte
  • 30 ml gesnyde vars pietersielie
  • 1,25 ml swart- of reënboogpeper
  • 180 ml hamblokkies
  • 4 groot eiers
  • 250 ml laevetmelk
  • 125 ml gerasperde patats (met pers skil)
  • 45 ml glutenvrye meel
  • 180 ml gerasperde kaas

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ʼn middelslag-oondbak liggies met olie.
  2. Vlakbraai die ui, sampioene en soetrissie in 5 ml olie tot sag. Voeg die tamatie, pietersielie, peper en ham daarby.
  3. Klits die eiers en melk in ʼn groot mengbak. Roer die patats, meel en groentemengsel daarby.
  4. Giet in die oondbak. Sprinkel die gerasperde kaas daaroor. Bedek met die aluminiumfoelie en bak 30 minute. Haal foelie af en bak nog 15-20 minute tot gaar.
  5. Sny in ongeveer 16 blokkies en sit warm voor saam met koolslaai met romerige sous.

Uit Gesonde Kosblikke, Lapa-uitgewers, Martie Hofmeyr en Janet Wiegand

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Koolstoof

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae