Dié rollade is ʼn wenner!
Lewer 6 porsies
Bestanddele
DEEG
- 500 ml (2 k) koekmeel
- 10 ml (2 t) bakpoeier
- 1 ml sout
- knippie rooipeper
- 125 ml (½ k) Clover-cheddarkaas, gerasper
- 125 ml (½ k) Clover-volroommelk
- 125 ml (½ k) olie
- 1 ekstragroot eier
VULSEL
- genoeg Clover Mooi River-botter
- 1 ui, fyn gekap
- 250 g (1 pakkie) sampioene, in skyfies gesny
- ½ rooi soetrissie, ontpit en in blokkies
- 3 hoenderborsies, gaar en gevlok
- handvol vars pietersielie, gekap
- 90 ml (6 e) Clover Cream O’Naise
- 45 ml (3 e) blatjang
- sout en peper na smaak
- 125 ml (½ k) Clover-cheddarkaas, gerasper
AFRONDING
- bietjie Clover-volroommelk vir bo-oor
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C
DEEG
- Sif die meel, bakpoeier, sout en rooipeper saam.
- Voeg die kaas by en meng deur met hande sodat die meel die gerasperde kaas goed bedek.
- Klits die melk, olie en eier saam. Voeg die melkmengsel by en sny dit met ’n slaplemmes by droë bestanddele in.
- Druk die mengsel bymekaar om ’n deeg te vorm.
- Rol die deeg op ’n meelbestrooide oppervlak uit in ’n reghoek van ongeveer 28 cm x 40 cm.
VULSEL
- Verhit die botter en soteer die ui daarin tot sag.
- Voeg die sampioene by en soteer nog bietjie tot die sampioene sag is.
- Voeg die soetrissie en hoender by en soteer nog 2 minute. Verwyder van die stoofplaat en laat afkoel.
- Roer die oorblywende bestanddele by.
- Smeer die vulsel op die uitgerolde deeg. Rol die deeg van die lang sykant soos rolkoek op.
- Plaas die rol op ’n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
AFRONDING
- Verf bietjie melk oor en bak vir 40 minute tot gaar en goudbruin bo-op.
Bron: Onthoukos
Uitgewer: Lapa