Heerlike seekossop!
Lewer 4-6 porsies
Bestanddele
- 100 g botter
- 30 ml (2 e) kanola-olie
- 3 uie, gekap
- 4 selderystingels, gekap
- 3 knoffelhuisies, fyngekap
- 60 ml (4 e) fyngekapte vars pietersielie
- 500 g tamaties, geskil en grofgekap
- 1,25 l vis- of hoenderaftreksel
- 5 ml (1 t) sout
- 5 ml (1 t) droë tiemie
- 2,5 ml (½ t) paprika
- 2,5 ml (½ t) rooipeper
- 600 g bevrore garnale
- 900 g mossels in die skulp
- 500 g kreef, skoongemaak
- 300 g tongvis- of koningklipfilette, ontdooi en in kleiner stukkies gesny
Metode
- Verhit die botter en olie saam in ’n swaarboomkastrol en soteer die ui, seldery en knoffel daarin.
- Voeg die pietersielie, tamaties, aftreksel en geurmiddels by. Verhit die sop tot kookpunt.
- Voeg die garnale, mossels, kreef en vis by die sop. Plaas die deksel op en laat dit vir 30 minute lank liggies prut.
- Haal die kreef uit die dop, sny dit in blokkies en voeg dit weer by die sop.
- Verhit die sop tot kookpunt en bedien dadelik.
Bron: 50 sop- en broodgeregte
Uitgewer: Lapa