Soorte resepte:

[Resep] Amarula-balletjies

Amarula-balletjies. Foto: Lekker en Vinnig.

Dié Amarula-balletjies maak ‘n mens sommer in ‘n japtrap.

Lewer 36-40 porsies

Bestanddele:

  • 600 g (3 pakkies) Mariebeskuitjies, fyngemaak
  • 2 eiers
  • 125 ml gesmelte botter
  • 500 ml versiersuiker, gesif
  • 250 ml Amarula-likeur
  • 500 g sjokolade, gesmelt

Metode:

  1. Meng die beskuitjiekrummels, eiers, botter, versiersuiker en likeur in ʼn mengbak.
  2. Vorm die beskuitjiemengsel in balletjies van 4 cm in deursnee en plaas dit op foeliebedekte skinkborde. Verkoel ± 1 uur lank, of tot ferm.
  3. Doop die balletjies in die gesmelte sjokolade en laat teen kamertemperatuur staan tot die sjokolade gestol het.

Wenke:

  1. Plaas die beskuitjies in ʼn plastieksak en rol dit met ʼn deegroller fyn as ʼn voedselverwerker nie beskikbaar is nie.
  2. Smelt die sjokolade in ʼn dubbelkastrol of plaas dit in ʼn mikrogolfoond vir ± 2 minute teen 50% krag. Roer dit elke 20 sekondes.
  3. Laat dit effens afkoel.

Bron: Lekker en Vinnig
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Soet en sout, Margie van Tonder.