Hierdie is nie jou gewone mengelslaai nie – dit het behoorlik skop!
Lewer 4 porsies
Bestanddele
Slaaisous
- 1 k ongegeurde jogurt
- 2 e olyfolie
- 2 t vars suurlemoensap
- 2 knoffelhuisies, fyn gedruk
- ¼ t gemaalde komyn
- ¼ k kruisementblare, fyn gekap
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Slaai
- 2 uie, geskil en in dik ringe gesny
- 1 e olyfolie
- 1 komkommer, in lengte halveer en in dik skywe gesny
- 3 e gekapte oreganum
- 1 wiel fetakaas, gekrummel
Metode
Slaaisous
- Meng al die bestanddele saam en geur na smaak.
Slaai
- Voorverhit oondroosterelement. Plaas uie op ’n bakplaat, meng olie deur en geur met sout en peper.
- Rooster uie vir ’n paar minute aan albei kante tot goudbruin. Haal uit oond en sny in growwe stukke. Laat afkoel.
- Meng uie met komkommer in ’n slaaibak en roer oreganum by. Giet slaaisous oor en sprinkel fetakaas oor.
Wenke:
- Die ui kan ook in ’n pan geroerbraai word as jy nie die oond vir net 2 uie wil aanskakel nie.
- Die jogurtsous sal ook lekker wees met ander slaaie of as deel van ’n vulsel vir ’n pita.
Bron: Proe Pretville
Uitgewer: Lapa