Min dinge klop ʼn bloubessie-muffin.
Lewer 12 porsies
Bestanddele
- 125 ml onversoete appelsous
- 3 eiers
- 15 ml vanieljegeursel
- 15 ml heuning
- 125 ml kanolaolie
- 125 ml bruinsuiker
- 125 ml amandelmeel
- 250 ml kekerertjiemeel
- 125 ml onverfynde sorghummeel
- 125 ml tapiokameel
- 5 ml koeksoda
- 7,5 ml glutenvrye bakpoeier
- 5 ml fyn kaneel
- 1,25 ml xantaangom
- 5 ml sout
- 375 ml vars bloubessies
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n 12-holte‑muffinpan met kleefwerende kossproei.
- Klits die appelsous, eiers, vanieljegeursel, heuning, olie en bruinsuiker goed saam.
- Voeg die res van die bestanddele, behalwe die bessies, by die eiermengsel en meng goed.
- Vou die bessies by die mengsel in en skep in die muffinpan.
- Bak 30-35 minute. Laat effens afkoel en keer uit die pan.
Bron: Glutenvrye gebak
Uitgewer: Lapa