’n Heerlike versnapering op ’n warm somersdag.
Ongeveer 36 blokkies.
Bestanddele
- 300 g Clover Farmstyle-botter
- 385 g (1 blik) Clover-kondensmelk
- 150 g (¾ pakkie) Mariebeskuitjies, fyn gedruk
- 200 g (1 pakkie) Eet-Sum-More-koekies, grof gekap
- 100 g (1 pakkie) makadamia-neute, grof gekap
- 187 ml (¾ k) versiersuiker
- 250 ml (1 k) fyn klapper
- 24 rooi glanskersies, gehalveer
- ekstra Clover Farmstyle-botter om mee te smeer
Sjokoladelaag
- 300 g (3 x 100 g plakke) witsjokolade, gesmelt
- 30 ml (2 e) Clover-vars room
Metode
- Smelt die botter in ‘n groot genoeg kastrol.
- Roer die kondensmelk by en kook vir 2 minute terwyl gereeld geroer word
- Roer die koekies, neute, versiersuiker, klapper en kersies by.
- Smeer ‘n bak van 20 cm x 30 cm met bolter.
- Druk die mengsel in die bak vas. Maak gelyk bo-op.
- Smelt die sjokolade en room in die mikrogolf teen 60% krag of oor ‘n dubbelkoker op die stoofplaat tot glad en sonder klonte.
- Smeer bo-oor die koekies. Laat tot net gestol en sny dan in blokkies.
Bron: Onthoukos
Uitgewer: Lapa
Net die versnapering vir ‘n soettand…
Lekker! My soettand skree vir iets soets…
Grillerig soet wees