Soorte resepte:

Resep: Mielie-en-kaas-driehoekies

Mielie-&-kaas-driehoekies (Foto: Lapa Uitgewers)

Maak hierdie heerlike versnapering vir jou volgende koek-en-tee-kuier.

Genoeg vir 12 tot 14

Bestanddele

  • 1 e (15 ml) Clover Springbok‑botter
  • 1 klein ui, geskil en gekap
  • ½ k (75 g) heelpitmielies
  • 1 k (125 g) Clover‑goudakaas, gerasper
  • 2 e (30 ml) Clover‑suurroom
  • 1-2 rooi rissies, ontpit en gesny
  • 2 e (30 ml) vars koljanderblare, gekap
  • sout en varsgemaalde swartpeper
  • 8-10 velle fillodeeg
  • ¼ k (60 g) Clover Springbok‑botter; gesmelt
  • 1 e (15 ml) sesamsaad

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C.
  2. Verhit die 15 ml botter in ’n pan oor lae hitte en soteer die ui 3 tot 4 minute, of tot sag. Skep in ’n mengbak en laat koel af.
  3. Meng die mielies, kaas, suurroom, rissies en koljander by en geur met sout en peper.
  4. Plaas ’n fillodeegvel op die werkoppervlak en verf met gesmelte botter.
  5. Lê nog ’n vel deeg bo-op en sny in drie lang stroke. Bedek die res van die deegvelle met ’n klam vadoek sodat dit nie uitdroog nie.
  6. Skep ’n eetlepelvol van die mieliemengsel in die een hoek van ’n deegstrook.
  7. Vou skuinsoor om ’n driehoek te vorm. Hou aan om die deeg om te vou en behou die driehoekvorm.
  8. Plaas die driehoek op ’n bakplaat. Maak die res van die driehoekies ook so.
  9. Verf die kante wat na bo lê met gesmelte botter en strooi sesamsaad oor.
  10. Bak 12 tot 15 minute of tot goudbruin.

Bron: Trooskos 

Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.

2 Kommentare

jongste oudste gewildste
VannieBaai

@MM – dit lyk heerlik, maar iets is fout met die eerste bestanddeel wat genoem word. Dit lyk nie volledig nie. Dankie vir die resepte.