Spinasie is dalk nie almal se gunstelinggroente nie, maar die karakter Popeye het geweet dit is superkos propvol antioksidante en vitamine A, C en K. Vier Nasionale Spinasiedag op 26 Maart met hierdie heerlike gereg.
Lewer 4 porsies
Vulselbestanddele
- 5 medium preie, in skywe gesny
- 500 g Portabellini-sampioene, in skywe gesny
- 3 knoffelhuisies, fyngekap
- 400 g babaspinasie
- 2 e botter
- 2 e meel
- 350 ml melk
- 2 t mosterd
- knippie neutmuskaat
- ½ koppie gerasperde Parmesaankaas
- 4 groot eiers
- sout en pienk peperkorrels
- olyfolie
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 ˚C en berei 4 ramekins op ʼn bakplaat voor.
- Blansjeer die spinasie met ʼn vergiettes in die wasbak. Gooi kookwater oor en spoel dan dadelik met koue water af. Druk al die water uit en hou eenkant.
- Soteer die sampioene in ʼn bietjie olyfolie tot goudbruin in ʼn groot braaipan oor hoë hitte. Sit sampioene eenkant.
- Voeg in dieselfde pan die botter, die preie en knoffel by en kook tot die preie sag is en die knoffel geurig is.
- Sprinkel die meel by en kook dit vir ʼn paar minute terwyl jy aanhoudend roer.
- Gooi die melk by en roer tot glad. Bring tot kookpunt.
- Geur met sout, peper, mosterd en neutmuskaat.
- Sodra die mengsel dik is, verwyder van die hitte. Roer die sampioene, spinasie en Parmesaankaas by.
- Deel die mengsel tussen die ramekins en maak ʼn holte in die middel van elkeen. Breek ʼn eier in elke holte en bak vir 10-15 minute tot die eiers gaar is na jou smaak. Sprinkel ʼn paar fyngemaakte pienk peperkorrels oor en geniet.
Bron: Die Suid-Afrikaanse Sampioenboerevereniging