Liplek-lekker sosaties vir ʼn Sondagmiddagbraai.
Lewer 4–6 porsies
Bestanddele
- 500 g steak, in 2,5 cm-blokkies gesny
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 1 groot rooi-ui, in groot stukke gesny
- 18 kersietamaties
- 6 sosatiestokkies, vir 1 uur in water geweek
Chimichurri-sous
- 30 ml gekapte rooi-ui
- 45 ml rooiwynasyn
- 45 ml suurlemoensap
- 2 ml sout
- 45 ml olyfolie
- 250 ml gekapte vars pietersielie, sonder steeltjies
- 2 knoffelhuisies
- 30 ml gekapte vars origanumblare
- 2 ml varsgemaalde swartpeper
- 2 ml brandrissievlokkies
Metode
- Geur die vleis met sout en peper na smaak.
- Vir die chimichurri-sous: Meng die ui, asyn, suurlemoensap, sout en olyfolie saam en laat dit vir 5 minute rus sodat die geur kan meng.
- Meng al die sousbestanddele saam in ʼn voedselverwerker en pols tot dit fyngekap en goed gemeng is. Hou die sous in die yskas tot nodig.
- Ryg die ui, vleis en tamaties om die beurt op die sosatiestokkies.
- Braai die sosaties vir 5 minute op ʼn kant oor matige kole of tot gaar genoeg na smaak.
- Rangskik die sosaties op ʼn opdienbord en sit voor saam met die chimichurri-sous.
Bron: Lekker & Vinnig: Sosaties
Uitgewer: Lapa