Soorte resepte:

Resep: Pannekoek

Pannekoek (Foto: Lapa-uitgewers)

Maak nie saak of dit winter is of nie, pannekoek is altyd ʼn goeie idee!
Lewer 16-20 pannekoeke

Bestanddele

  • 1 k (250 ml) koekmeel
  • 1 t (5 ml) bakpoeier
  • 2 ml sout
  • ½ k (125 ml) olie
  • 1 ½ k (375 ml) Clover­volroommelk
  • 2 eiers
  • kaneelsuiker

Metode

  1. Sif die meel, bakpoeier en sout saam in ’n mengbak. Roer die olie en melk by die meelmengsel tot glad en sonder klonte.
  2. Klits die eiers tot goed gemeng en roer by die pannekoekmengsel. Verhit ’n klein bietjie olie in ’n braaipan. Giet enige oortollige olie uit die braaipan.
  3. Skep ongeveer 60 ml (4 e) van die pannekoekmengsel in die braaipan en bak die pannekoek aan albei kante tot gaar. Hou die pannekoek warm tot benodig. Sprinkel kaneelsuiker oor en sit warm voor.

Bron: Teepartytjie

Uitgewer: Lapa uitgewers

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.

9 Kommentare

jongste oudste gewildste
Zettie

O jene………ek is nou so lus vir lekker pannekoek!!!!! Myne kom nooit lekker uit nie, altyd te dik of te waterig en smaakloos. Baie dankie!

Mornay

Met my resep vervang ek die melk met water
Ek maak ook n Koffie ekstrak aan en smeer n bietjie op die gaar panekoek met kaneel suiker
Dis Wow
Groete

Leon

Panbekoek wat met melk gemaak word is taai en kan aanbrand Water en bietjie asyn baie beter

SO maak mens... : D

Nou-ja hier is my 5c – pannekoekdeeg met helfte melk helfte sodawater! GISTER juis gebak want dis koud genoeg. Ag wat, ongeag die weer, mens het eintlik nie ‘n rede nie mens kan dit sommer elke dag eet – hoekom nie! ; D

Ouma Scooter

Maak altyd my pannekoek met water. As jy dit ‘n rukkie laat staan is dit lekker sag