Skop hierdie Paasfees af met ʼn nuwe kinkel op ʼn tradisionele gereg.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 1 kg gevlekte geelstert
- 200 ml olie
- 500 g gesnyde uie
- 15 ml masala
- 5 ml vinkelsaad
- 5 ml koljandersaad
- 5 ml swartpeperkorrels
- 4 heel naeltjies
- 4-5 lourierblare
- 125 g gedroogde appelkose en sultanas
- 500 ml wit- of rooiwyn (rooiwyn gee die vis ‘n dieper kleur)
- 10 ml growwe sout
- 75 ml witwynasyn
- 30 ml bruinsuiker
- pitte van 1 groot granaat
Metode
- Voorverhit oond tot 200 °C.
- Plaas die vis in ʼn oondbak, laat ruimte vir sous.
- Braai die uie tot dit soet en deursigtig word.
- Roer die masala, vinkel, koljander, peperkorrels, naeltjies en lourierblare by en braai vir 30 sekondes voor jy die appelkose, sultanas, wyn en sout byvoeg.
- Prut die mengsel sonder ʼn deksel vir ongeveer 20 minute.
- Voeg die asyn en suiker by en gooi die sous oor die vis.
- Bedek die oondbak met foelie en bak vir 20 minute.
- Laat die gereg staan en verkoel dit ten minste vir ʼn
- Bedien met slaai en ʼn tuisgemaakte lemmetjie-mayo en garneer deur die granaatpitte oor die ingelegde vis te sprinkel.
Bron: The Salt Chef’s