Toets jou braaivernuf met hierdie unieke hoenderresep. Die peri-peri-sous kan ʼn dag of twee vooraf gemaak word.
Bestanddele
Brandsous
- 1 rooi brandrissie, ontpit en in groot blokke gesny
- 1 rooiui, geskil en in kwarte gesny
- ½ t paprika
- ½ t gerookte paprika
- ½ t cayennepeper
- 1 t sout
- ½ t koljanderpoeier
- 2 knoffelhuisies, geskil
- 2 rissies, ontpit
- 2 rooirissies, ontpit
- 4 e olyfolie
- ¼ t witpeper
- ¼ t rissievlokkies
- ¼ t roosmaryn
- 1 e rooiwynasyn
- skil van 1 suurlemoen
- 1,5 t suurlemoensap
Hoender
- 1 oopgevlekte hoender (butterfly hoender)
- 4 medium rooiuie, geskil en in kwarte gesny
- sout
Peri-peri-room
- 2 e peri-peri-sous
- 2 e Griekse jogurt
Metode
Brandsous
- Verhit die oond tot 180 °C.
- Meng die rooi brandrissie, rooiui, paprika, gerookte paprika, cayennepeper, koljanderpoeier, knoffel, rissies, sout en 3 eetlepels olyfolie in ʼn mengbak.
- Plaas die mengsel op ʼn bakplaat in die oond en bak vir 20 minute.
- Verwyder dit uit die oond, laat dit afkoel en plaas dit in ʼn mengbak. Voeg die res van die bestanddele by die mengsel en meng totdat dit glad is.
Hoender
- Verhit ʼn ketelbraai tot matige hitte.
- Droog die hoender met ʼn papierhanddoek af en plaas die hoender met die vel na bo in ʼn aluminium braaibak.
- Besprinkel die hoender goed met ʼn ¼ koppie van die peri-peri-sous. Laat dit vir ongeveer 30 minute by kamertemperatuur marineer.
- Plaas die rooiuie rondom die hoender en geur met sout.
- Braai die hoender in die ketelbraai vir ongeveer 45 minute, totdat die sappe van die hoender helder is.
- Terwyl die hoender kook, meng die bestanddele vir die peri-peri-room saam.
- Bedien dit warm saam met peri-peri-room en ʼn groenslaai.
Bron: The South African Mushroom Farmers’ Association