ʼn Skilpadjie is glad nie te versmaai nie.
Lewer 15 porsies.
Bestanddele
Lewermengsel
- 500 g lamslewer, gemaal
- 125 ml vars witbroodkrummels
- 1 ui, geskil en gerasper
- 10 ml vars of 5 ml droë pietersielie
- 5 ml sout
- knippie varsgemaalde swartpeper
- 20 ml worcestersous
- 1 eier, geklits
- 400 g netvet, in 15 stukke gesny
Suurroomsous
- 250 ml suurroom
- 20 ml gesnipperde stingeluie
- 5 druppels Tabascosous
- 5 ml worcestersous
- 2 ml suurlemoensap
- 1 knoffelhuisie, geskil en gekneus
Metode
- Meng al die lewermengselbestanddele, behalwe die netvet.
- Verdeel die mengsel in 15 porsies, draai elkeen in netvet toe en steek met peuselstokkies vas.
- Meng al die suurroomsousbestanddele.
- Rooster die lewer 15-20 minute lank sowat 100 mm bo matige kole. Verwyder die peuselstokkies en sit die lewer dadelik met suurroomsous voor.
Bron: Braaigeregte
Uitgewer: Lapa
Lewer… Gee lewe…. Daar is niks mensgemaak wat die ensieme van vleis kan oordra nie.